Opleiding

Sinds 2010 is Samens (voorheen Psychotherapeutennetwerk) een door het RINO erkende opleidingsinstelling voor psychotherapeuten. Inmiddels zijn er twee psychotherapeuten afgestudeerd. 

In de praktijken van Anneke de Wolf en Judith van Verseveld is in maart 2018 Niels Born gestart met de opleiding, begin 2019 WeiLie Woo en in januari 2020 is Sabine van Roosmalen begonnen met haar specialisatie. Eefje van den Enden is vanuit Altrecht gedetacheerd naar de praktijk van Anneke de Wolf als psychotherapeut in opleiding.

Niels Born

Mijn naam is Niels Born en sinds 2014 ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij verschillende GGZ-instellingen in Zeist, Utrecht en Amsterdam. Daar heb ik gewerkt met de doelgroep volwassenen. Tijdens en na mijn studie is mijn interesse ontstaan voor persoonsgerichte, inzichtgevende behandelvormen en in de voorliggende jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in psychoanalytische therapie. Op dit moment volg ik met veel plezier de 4-jarige opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Amsterdam en in dit kader werk ik in de praktijken van Anneke de Wolf (Utrecht) en Judith van Verseveld (Zeist).

Als therapeut wil ik mensen helpen om meer contact te maken met onderliggende verlangens, behoeften en gevoelens zodat meer zicht ontstaat op de innerlijke belevingswereld en de conflicten die hierin kunnen voorkomen. Het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie zie ik als voorwaarde voor het realiseren hiervan.

WeiLie Woo

Mijn naam is WeiLie Woo en ik ben dit jaar (2019) als GZ-psycholoog begonnen met de opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Judith van Verseveld te Zeist (woensdag) en van Anneke de Wolf te Utrecht (vrijdag). Daarnaast werk ik bij Altrecht op de afdeling Angst en Stemming.

Ik heb neuropsychologie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vervolgens is mijn werkervaring begonnen met diagnostiek op de geheugenpoli, in de verzorgings- en verpleeghuiszorg. Daarnaast heb ik gewerkt binnen verschillende grote GGZ-instellingen, waar ik veel kennis en ervaring heb opgedaan met betrekking tot diverse psychische problematiek, met name angst -en stemmingsstoornissen. Eerst in de ouderenpsychiatrie en vervolgens in de volwassenpsychiatrie.

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en ik vind het waardevol om naar ieders verhaal te luisteren en samen te onderzoeken en te begrijpen waar bepaalde klachten of patronen vandaan komen. Ik vind het belangrijk dat dit gebeurt binnen een gelijkwaardige setting, waarbij ik waarde hecht aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Als we eenmaal een beter beeld hebben van de problematiek, dan kunnen we daar verder op in gaan.

In de behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelmethodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Ik vind het prettig om regelmatig bij elkaar te checken of we op het juiste spoor zitten gedurende de behandeling, zodat we eventueel de koers kunnen wijzigen. Collega’s omschrijven mij als een betrokken en zorgvuldig persoon.

Op woensdag tussen 12.00 en 12.30 uur kunt u mij het beste bereiken op telefoonnummer: 030-6922700.

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • VEN – Vereniging EMDR Nederland
  • NVGzP – Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen

Sabine van Roosmalen

Vanaf januari 2020 werk is als GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut in de praktijk van Anneke de Wolf (dinsdag) en Judith van Verseveld (vrijdag).

Na de studies psychologie en criminologie ben ik in 2009 begonnen als basispsycholoog in de forensische psychiatrie, waar ik ook mijn GZ-opleiding heb gedaan. Na een uitstap in de verslavingszorg heb ik de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in een kleine vrijgevestigde praktijk in zowel de generalistische basis GGZ als de specialistische GGZ. 

In de GZ-opleiding ben ik opgeleid binnen een cognitief gedragstherapeutisch kader. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in schematherapie en EMDR. Ik ben erkend Europe EMDR practitioner en ben aangesloten bij de Special Interest Group EMDR en Zwangerschap (binnen de Vereniging voor EMDR).

Voorop in mijn therapieën staat de kwaliteit van de therapeutische relatie. Ik vind het belangrijk om goed contact te maken, zonder direct een protocol in te zetten, en om flexibel te zijn in technieken en tempo. Mijn basis ligt nu in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR, maar ik laat mij graag verder inspireren door collega's en opleiding. Dit maakt dat ik daar waar mogelijk en nodig verschillende stromingen en technieken zal combineren.

Ik heb ervaring met de behandeling van uiteenlopende psychische klachten. De laatste jaren heb ik veel gewerkt met milde persoonlijkheidsproblematiek en traumaklachten.

Naast mijn werk bij Samens werk ik nog een dag per week bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. Hier bied ik korte en meer praktische trajecten.