Marijke Gottmer

Na mijn studie psychologie, die ik in 1986 heb afgerond, heb ik eerst als studieadviseur en studentendecaan gewerkt. Daarna ben ik als psycholoog gaan werken, eerst een aantal jaren met kinderen en vanaf 2003 met volwassenen met psychiatrische problematiek (volwassenen met autisme, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, ouderen met psychiatrische problematiek).

Sinds maart 2017 werk ik in mijn vrijgevestigde praktijk in een pand in Doorn, waar ook andere ggz hulpverleners hun vrijgevestigde praktijk hebben, met een gezamenlijke website.

Ik bied psychotherapie en psychologische behandeling aan in het kader van de basis- en specialistische GGZ. Ik heb affiniteit met de toepassing van Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en mindfulness, waarbij flexibeler leren omgaan met uzelf en anderen centraal staat. Beter leren mentaliseren is daarnaast altijd een onderdeel van de behandeling. Mentaliseren gaat over bewust worden van uzelf, de ander en over wat er gebeurt tussen uzelf en de ander. Voor behandeling van trauma-gerelateerde klachten kan de behandelvorm EMDR ingezet worden. We bepalen samen welke invalshoek het beste past.

Aanmelden

Aanmelden kan via de e-mail of telefoon. In een telefonisch gesprek nemen we praktische zaken door, houden we een eerste korte inventarisatie van de reden van aanmelding en plannen we het eerste kennismakings-/intakegesprek. Voor de behandeling is een verwijzing van de huisarts nodig, die u op de eerste afspraak meeneemt.